Una marca, un equip, un projecte col·lectiu per sobre del protagonisme personal

Els catalans i les catalanes ens caracteritzem per tenir una vessant anàrquica i això que pot ser una virtut, també és un gran defecte, generalment, en la nostra tasca al si de les organitzacions.

En aquest camp, generalitzo, som indisciplinats, no acostumem a respectar el treball col·lectiu, cada un de nosaltres ens creiem amb la veritat i ens agrada el protagonisme per sobre del treball de l’equip. Això genera escissions i males històries amb duplicitats de funcions.

[@more@]

Això, al si de procés d’alliberament dels Països Catalans ho hem patit i encara ho estem patint. No tenim la fórmula màgica per superar-ho, però si que podem apuntar una tendència a seguir.

Necessitem una marca, un símbol que esdevingui un referent nacional més enllà dels protagonismes personals.

Una marca, un símbol que s’identifiqui amb projecte de país i amb un procés d’alliberament nacional.

Una marca, un símbol que representi als homes i dones, en tot el seu conjunt, que fan possible aquest camí.

El col·lectiu és aquell que posa l’engranatge de la màquina i la marca és el símbol.

És un plantejament a seguir per evitar esquerdes i protanismes personals. Una de les coses que admiro d’Esukalherria, és que tots som números uns. Hi ha una marca, que per impediments legals canvia, però el projecte és col·lectiu i el referent és el mateix. I darrera de cada mesa de la direcció, sorgeix una de nova i després una altres … Però el projecte continua sent el mateix i les persones a títol individual desapareixen.

És més important, la idea, el projecte i el procés col·lectiu cap a la Independència que les persones a títol personal.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Una marca, un equip, un projecte col·lectiu per sobre del protagonisme personal

  1. Avui estem d’acord. Al Quebec per exemple ho tenen més clar i hi ha un Consell per la Sobirania: http://www.souverainete.info/

  2. Snop diu:

    Estic molt d’acord amb el que dius, és un problema que sempre l’hem tingut i que hauriem d’acabar amb ell per poder avançar en la lluita. Sinó, tots els esforços que fem des de tots els diferents agents són en va. Capa a la unitat!

Els comentaris estan tancats.