Si féssim un referèndum no sortiria el 90% a favor de l’Autodeterminació

El suport majoritari del Parlament al projecte d’Estatut està generant moltes especulacions en tertúlies de cafè. Una d’elles és que amb aquest ampli suport, les corts espanyoles no poden oposar-se a les aspiracions legitimes del poble de Catalunya sobretot pel que fa al finançament. Després ja s’extrapola aquest 90%, crec que erròneamet, a la població electoral del Principat i es parla d’Autodeterminació.

Penso -i ho remarco de nou- ,modestament, que és un error. Posaria la mà al foc que la perifèria barcelonina votés majoritàriamanent a favor de l’Autodeterminació del Principat.

[@more@]Cal viure realment en barris de la Verneda o a Cornellà o a l’Hospitalet de Llobregat per adonar-se de la realitat del país que tenim.

I és que aquest 90% del Parlament fins i tot amb l’aprovació del projecte d’Estatut no reflecteix la realitat del país.

Si féssim una enquesta com deu mana, seriosa, tindríem moltes sorpreses. La primera d’elles és que hi ha un passotisme molt generalitzat sobre aquest projecte d’Estatut com hi ha un passotime generalitzat dels habitants de l’extrarradi barceloní pel que fa a les eleccions autonòmiques al Principat.

I estic parlant de les noves generacions, de nois i noies que no han viscut el franquisme. De persones que han nascut i han rebut l’educació a casa nostra.

Aquestes persones votaran allò que els hi digui el PSC amb el nom de Zapatero, si el projecte d’Estatut s’aprova amb retallades. I els catalans tornarem a estar en minoria en el propi país. O sigui estrangers a casa nostra.

I jo no parlem de l’hipotètic referèndum sobre el dret d’Autodeterminació.

No és pot dibuixar el Principat des de Banyoles ni des del Parlament. Per això, aquest 90% no reflecteix la realitat del país.

M’agradaria equivocar-me, però és el país que hem deixar fer a Convergència i Unió, i que el tripartit tampoc ha sabut reconduir.

A tot això, l’Esquerra Independentista tampoc no ha estat a l’alçada de les circumstàncies.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.