El PSC només està per la recuperació de la memòria històrica de caire partidista

La instauració del sistema de partits, va comportar entre altres coses, la recuperació de la memòria històrica a Sant Just Desvern. En aquesta direcció, havia un consens entre les forces polítiques i entitats veïnals de recuperar el nom de Daniel Cardona. Fins i tot en un ple municipal s’havia aprovat una moció en el sentit que l’Institut d’Ensenyament Mitjà portaria el nom de Daniel Cardona. Eren els començaments de la instauració del sistema de partits i tothom estava il·lusionat i es menjava el món. Tot i així, no es va batejar oficialment l’Institut.

Ara, vint-i-nou anys després, serà conegut amb el nom de La Bonaigua. És el nom que ha sortir elegit a través d’una votació “popular”. A hores d’ara, desconec com s’ha organitzat aquesta votació, però el que em resulta curiós és que els socialistes donin crèdit a una votació d’aquest estil quan, com mínim, a Sant Just ho fan tot per “decret” i amb la política dels fets consumats.

I és que per l’experiència que tinc no els interessa recuperar aquesta part de la memòria històrica. Ells no poden combregar amb un Daniel Cardona o un Antonet Malaret.

[@more@]

Precisament ara farà dos anys, durant l’acte d’homenatge a l’Antonet es va tornar a reivindicar la memòria històrica. Es va dir davant de la plana major dels socialistes santjustencs que Sant Just havia d’honorar a dos dels polítics més importants que tingut en el segle passat, i es va dir que l’Institut havia de portar el nom de Daniel Cardona i la Biblioteca el nom de l’Antoni Malaret, però com no són dels seus és com si prediquessis en el desert.

Com he dit abans no sé amb quin criteris s’han fet les votacions sobre el nom de l’Institut. Ara bé, m’imagino i això és un suposar, que no s’ha explicat a l’Institut o a l’escola qui era Daniel Cardona. De moment, els meus nebots no saben qui era, tenen 12 i 15 anys. Algun dia ho hauré de fer, abans que algú els hi expliqui que en Daniel Cardona era un terrorista, ja que al pas que anem això pot passar.

Per últim recordar, que per aquest camí de la desmemòria, de moment, els socialistes ja s’han carregat el nom de Fernando Lheutard. No fa gaire que el Pavelló Poliesportiu portava el seu nom, fins i tot hi havia un monument en el seu homenatge. Ara, les noves generacions no saben qui era. I saber que si no fos pel Senyor Fernando (Lheutard), avui Sant Just no tindria ni pavelló ni esportistes.

I el que més em molesta és que tot això passi amb el suport d’ERC

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.