Tinc més forces per viure, per mantenir l’esperança i per lluitar

Ha estat una setmana lamentable per l’entorn mediàtic, amb propostes i contrapropostes, negociacions, dinars i viatges. A més d’escoltar per activa i passiva la justificació que només un 16% de la població aposta per la Independència, amb un clara monopolització de la lluita silenciosa i ànonima, però combativa de molta més gent que no els vam votar.

Pensàvem que ens trobaven sols i que només amb aquest bloc podíem dir el que veritablement pensem, per cridar ben alt i cercar complicitats amb la resta de blogosfera, atrinxerats i recordant a Gerònim, aquell que es va resistir fins al darrer moment als ianquis, però aquest vespre hem assistit a l’acte de cloenda de la celebració de XVè aniversari del Casal de Sants, i per uns moments ens hem sentit lliures i hem palpat les complicitats. Ens hem adonat que no estem sols i que no formem part del 16%.

[@more@]

I el que ens més important de tot, ens sentim lliures amb les mans netes per decidir el futur del nostre poble.

Ha estat un acte senzill, però amb una verbalitat plena de contingut. Les paraules no eren buides, portaven al darrera un bagatge d’experiència en la lluita al si del barri. Una experiència que recollia una nova generació que no ha viscut el franquisme i que no vol saber-ne res d’estatutets.

Una generació disposada a prendre el relleu de tots aquells que hem mantingut el caliu de l’esperança per reprendre tots junts de nou el viatge cap Ítaca, sabent que allò que importa és el viatge per anar assolint més espais de llibertat. Recollint complicitats, quan més millors, per què ningú no ens pugui barrar el pas. Tal com va remarcar la xerrada de l’Oriol Jonqueres.

La projecció vídeo sobre la història de les lluites veïnals a Sants ha esta sublim. És el mot que he trobat més adient per qualificar-lo. Saber enllaçar les lluites veïnals del barri amb tota la retrospectiva de lluita del nostre poble ha estat una veritable classe d’Història per a totes les persones que hem assistit a l’acte. Una altre lliçó per no defallir en aquests moments.

La colla bastonera de Sants i el grup Rambla Amunt-Rambla Avall han arrodonit un acte que ens ha donat més forces per viure, per mantenir l’esperança i per lluitar.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.