Un bolet de ciment a prop de la Vall de Sant Just condicionarà el futur de Collserola

L’Ajuntament ha aprovat provisionalment la modificació de planejament urbanístic a la Vall de Sant de Just. L’acord sentencía a mort l’ecosistema del torrent de can Biosca a l’alçada de can Candeler i dos sectors del Carrer Rosa Sensat, arran de l’espai protegit del parc de Collserola. L’aprovació ha estat gairebé unànim, tots els partits polítics a favor (PSC, CIU, ERC i PP, amb l’única abstenció d’ICV, que en l’acord inicial s’havia posicionat en contra (ho va fer per qüestions de matisos) i el vot no emès de la regidora de CiU amb vincles declarats amb un dels propietaris. A l’acabar el ple, tots deien “cínicament” que s’havia d’estar molt contents ja que entre tots hem salvat la vall.

Més informació a la pàgina d’Alnus

[@more@]

Amb aquest pas que s’ha dut a terme, el futur de Collserola es dibuixarà amb color de formigó, mentre altres ho faran presumptament amb euros. I és que la sospita o ombra del 3% planeja per Sant Just Desvern.

A mi només em resta recordar les paraules del cap indi Seatlle:

"…. Això sabem: la terra no pertany a l’home; l’home pertany a la terra. Això sabem. Tot va enllaçat, com la sang que uneix a una família. Tot va enllaçat.

Tot el que li ocorri a la terra, li ocorrerà als fills de la terra. L’home no va teixir la trama de la vida; ell és només un fil. El que fa amb la trama l’hi fa a si mateix…

…Però vostès caminaran cap a la seva destrucció envoltats de glòria, inspirats per la força del Déu que els va portar a aquesta terra i que, per algun designi especial, els va donar domini sobre ella i sobre el pell vermella. Aquesta destinació és un misteri per a nosaltres doncs no entenem perquè s’exterminen els esbufega’ls, es domen els cavalls salvatges, se saturen els racons secrets dels boscos amb l’alè de tants homes i s’atiborra el paisatge dels exuberants pujols amb cables parlants. On està el matorral? Destruït. On està l’àguila? Va desaparèixer. Acaba la vida i comença la supervivència."

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Un bolet de ciment a prop de la Vall de Sant Just condicionarà el futur de Collserola

  1. pangea diu:

    Ja n’hi ha prou! Ens estan convertint en abocador de formigó tota la riquesa natural que ens envolta-va-. Què em de fer per que entenguin que un pas enrera d’aquesta magnitud, no ens ajudarà a avançar. Tot ho converteixen en irrecuperable, i d’aquesta manera, només cal començar el compte enrere.

Els comentaris estan tancats.