Reus, punt de trobada per recuperar la nostra memòria històrica

En els diversos llocs que he hagut de treballar al llarg de la meva vida, quan he manifestat la meva ideologia independentista sempre m’han mirat amb mals ulls i m’han arraconat.

El que resulta és curiós és que allò que reivindicava en aquest llocs de feina en el seu moment, com és la normalització de la nostra llengua, al llarg del temps ho han anat assumint, a poc a poc

Podria explicar tot un seguit d’exemples, potser algun dia ho faré, però el que vull remarcar ara, tot recordant el meu escrit anterior és que ha estat una minoria de persones les que han mantingut el caliu de la llibertat del nostre poble.

Ha costat empresonaments, i encara avui la repressió no s’ha aturat (Franki, els tres de Gràcia, Torà…), hem vist com companys han caigut en la lluita, però d’una manera o altra hem mantingut la flama.

[@more@]

Segur que hem fet moltes coses malament, ja que si no estaríem a punt d’assolir la Independència, tot i així ha valgut la pena re-emprendre aquest viatge cap Itaca.

I ha valgut la pena, per què amb la nostra presència, el conflicte amb Espanya no s’ha pogut amagar ni arraconar, tot al contrari s’accentua cada cop més.

En aquesta línia l’Associació d’Historiadors i Historiadores dels Països Catalans organitza el Primer Congrés sobre l’Independentisme Català, tot convidant a l’anàlisi, la reflexió i el debat, sobre la influència d’aquesta ideologia en la nostra història contemporània. El Congrés se celebra aquest cap de setmana a Reus.

Com la Història oficialista passa olímpicament de nosaltres, hem començar a recuperar la nostra memòria històrica. Una història protagonitzada per dones i homes del nostre país que han renunciat mai l’alliberament nacional del nostre poble. Una història que hem de recuperar per què la nostra actual lluita és fruit de la seva tasca silenciosa i moltes vegades silenciosa. Una història que hem de conèixer per obrir debats seriosos que ens facin avançar.

M’agradaria felicitar a tots els ho han fet possible aquesta iniciativa. I com diu en Josep Sort a Reus hi manca gent

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Reus, punt de trobada per recuperar la nostra memòria històrica

Els comentaris estan tancats.