Fira de Frankfurt: Ferran Mascarell -i el seu partit- hauria de llegir i escoltar a Joan Daniel Bezsonoff.

L’escriptor del nord de les Alberes i guanyador del premi Crexells d’enguany va manifestar molt clarament el què és una obvietat sobre la cultura catalana, aquella que només s’expressa en català, però es veu que ho hem de fer cada dia, tot i que ens titllin de dogmàtics i fonamentalistes.

Joan Daniel Bezsonoff ho va dir en el pregó dels actes de la diada de Sant Jordi de l’Ateneu barcelonès, però es veu que les seves paraules com han estat ocultades pel món mediàtic no han tingut el ressò que personalment esperava.

Entre altres coses Bezsonoff deia que "Quin autoodi més estrany, quin encegament provincialista, quina obcecació extravagant empenyen certa gent a voler catalanitzar autors que, per una raó o una altra, han decidit escriure en una altra parla que la nostra?" (…) Si incorporem a les lletres catalanes Mendoza, Marsé, Goytisolo, Regàs, Cercas, Gironella i Laforet, demano que d’ara endavant s’estudiïn als instituts del Principat els escriptors catalans en llengua francesa, com ara Claude Simon, Ludovic Massé, Robert Vrassillach, Charles Trenet, Miquel Bolasell o Pere Camó. (…) La cultura catalana és tan pobre que hem d’aplegar tots els escriptors que viuen a Catalunya? A veure si Tom Sharpe, que passa tots els estius a Llafranc, és tan català com Mathew Tree!".

[@more@]

Mentrestant, el conseller de cultura, Ferran Mascarell es fa el suec, i pensa que la cultura catalana només es pot interpretar des d’una lectura àmplia de la diversitat.

I en aquest país, la diversitat sempre es manifesta en espanyol.

En aquesta pàgina podeu seguir la polèmica sobre la presència de la cultura catalana a la Fira de Frankfurt

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Fira de Frankfurt: Ferran Mascarell -i el seu partit- hauria de llegir i escoltar a Joan Daniel Bezsonoff.

  1. marc diu:

    Avui al PUNT i a Vilaweb es fan ressó d´una entrevista amb Tilbert D. Stegmann que parla en la línea de Joan Daniel Bezsonoff.

    Podeu veure l´entrevista aquí : http://www.vilaweb.tv/200606/stegmann/

    Les coses clares i la xacolata espesa.

Els comentaris estan tancats.