Jo també vull tenir un estat propi (VI) per resoldre el conflicte nacional (3)

Des d’aquestes pàgines no he dubtat en criticar obertament a TV3 pel seu allunyament de la realitat social catalana, i me n’adono que sóc una persona estranya per fer-ho.

Sort que després llegeixo en altres indrets que encara hi ha persones que comparteixen les meves dèries en considerar-la una televisió estrangera que utilitza una llengua dialectal per diferenciar-se de la resta. I és que, el català és una llengua espanyola, si fem bo un dels objectius d’Esquerra, parlar en català a les Corts de Madrid o allò de “Los pueblos d’Espanya”…

Però com deia abans, no estic sol, no estem sols, els companys i les companyes de Catalunya Nord també es queixen i manifesten en el cas de Catalunya Ràdio que la faria extensible a TV3, que sent una emissora que s’autoqualifica de Nacional menysprea als ciutadans del Rosselló, Vallespir, Cerdanya, Capcir i Conflent en el sentit de no traduir al francès les declaracions o talls de veu que massa sovint es fan en espanyol.

I d’altra banda, també es queixen quan TV3 i Catalunya Ràdio es refereixen a pobles de la Catalunya Nord per qualificar-los de francesos.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.