D’ençà l’any 1970 reivindicant una terra lliure

Avui no aniré a reivindicar el retorn dels papers, ni posaré ni un euro perquè  per pagar la multa d’Acció Cultural, perquè ja estic fart d’anar fent el passarell i d’anar plorant i jugar al victmisme. Ara ho vull tot, vull assolir la Independència. És l’única manera de dir prou i de no anar jugant amb el sentimentalisme de la gent.

Sempre les mateixes discussions i les mateixes lluites per assolir un pam de llibertat, que si l’oficialitat de llengua, per després anar reculant, que si les infrasturures, que si el finançament, que si els aeroports,… hi ha un munt de coses. Tot i així, perquè serveix l’estatut i la seva reforma amb l’estatutet.

[@more@]

Amb dos dels temes que desencadenaran molta literatura els propers dies, el primer el de l'acte de la tornada dels papers de Salamanca.
 
Els primers papers rebuts ho van celebrar com a una gran conquesta i han fer un acte per plorar, una misa negre amb tots els respectes amb la gent que va de bona fe. Faran quatre crits i diran que la culpa és de Madrid. Però aquesta vegada, us he de dir que la culpa no és només de Madrid, si no de tots aquells polític catalans que porten l’estalada només per recordar a Companys cada 15  d’octubre. Ells ens van voler fer creure que ja ho havíem assolit, i ara des de la reraguarda d’un faristol diran que dolent és Zapatero, però després a Madrid s’aniran a fer un cafè amb ell. Recordeu que fa dos dies era molt bo amb el seu tarannà tan obert.
 
I parlant de Companys, és una vergonya que cada 15 d’octubre s'hagi d’estar recordant que s’ha d’anul·lar el procés.
 
Bé, l’altra història és la multa sobre Acció Cultural del País Valencià pel que fa als repetidors de TV3 al País Valencià. Entenc la reivindicació dels catalans del sud  a causa de l’agressió cultural que és pateix més enllà de la  Sènia, però han d’entendre que TV3 margina constantment al País Valencià, fins i tot el Pellicer parla de Comunitat valenciana en lloc de País Valencià.

I si algú ha de pagar la multa,  ha de ser la Generalitat del Principat i no la societat civil que treballem dia a dia per a la reconstrucció i reunificació de tota la nació.

Ens repetim massa, i avacem molt poc. Tan poc que encara els que treballen a TV3, em refereixo als periodistes mediàtics diuen no que necessiten ningú que els salvi, que no necessiten salvadors de la patria. Aquests que ho diuen, no saben que per haver assolit les petites llibertats que tenim com ara una TV3 que parla català, on ells treballen I poden gaudir d’una vida confortable, va  morir molta gent i no volien salvar la pàtria amb les connotacions feixistes, sinó la autèntica llibertat, un país més just i més solidari, valors aquests que s’han esfumat del programa polític dels parits anoments d’aquerra.

Ja ni ha prou, necessitem marcar l’agenda política com hem fet aquests dies cremant imatges del rei. Això si que és un acte de desobedièincia i no el que veurem avui amb la reclamació dels papers. No és tracta de plorar més, es tracta de trencar amb Espanya i França ara i no el 2014.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a D’ençà l’any 1970 reivindicant una terra lliure

 1. Xavi diu:

  Hola Cotlliure,
  per fi m’he decidit a fer una web/bloc. Ja hi ha un blocaire independentista més.

 2. Josep diu:

  Feia temps que no estava tan d’acord amb un escrit. Hem de tenir molt clar que sense la unitat del país no hi independència. El Principat, en general, menysprea al País Valencià i això és un pal molt fort per a la gent que lluitem cada dia per la nostra llibertat. No teniu ni idea de quan difícil resulta ser valencià a València. Els meus fills i jo mateix tots els dies ens sentim una mica estrangers al nostre propi país.

  L’altre dia un blocaire em recomanava l’exode, supose que al Principat, però jo no estic seguir ni d’això. Així de trist ha sigut i és la nostra història com a poble.

  Au doncs. Ànims, salut i independència.

 3. Hola,

  M’identifico totalment amb les teves paraules, és allò de què “ja no ens alimenten molles, volem el pa sencer”

  http://cucadellum.blogspot.com/

 4. cupck diu:

  Los ropa interior mujer son simples pero a la vez son una obra de arte. Cada modelo cuenta con detalles como puntillas y arcos suaves. Dise?os ajustados a la piel, algunos muy provocativos y otros ropa interior masculina inocentes, muchos de ellos inspirados en el estilo bohemio chic.

Els comentaris estan tancats.

D’ençà l’any 1970 reivindicant una terra lliure

Avui no aniré a reivindicar el return dels papers, ni posaré ni un euro perquè  per pagar la multa d’Acció Cultural, perquè ja estic fart d’anar fent el passarell i d’anar plorant i jugar al victmisme. Ara ho vull tot, vull assolir la Independència. És l’única manera de dir prou i de no anar jugant amb el sentimentalisme de la gent.

Sempre les mateixes discussions i les mateixes lluites per assolir un pam de llibertat, que si l’oficialitat de llengua, per després anar reculant, que si les infrasturures, que si el finançament, que si els aeroports,… hi ha un munt de coses. Tot i així, perquè serveix l’estatut i la seva reforma amb l’estatutet.

[@more@]

Amb dos dels temes que desencadenaran molta literatura els propers dies, el primer el de l'acte de la tornada dels papers de Salamanca.
 
Els primers papers rebuts ho van celebrar com a una gran conquesta i han fer un acte per plorar, una misa negre amb tots els respectes amb la gent que va de bona fe. Faran quatre crits i diran que la culpa és de Madrid. Però aquesta vegada, us he de dir que la culpa no és només de Madrid, si no de tots aquells polític catalans que porten l’estalada només per recordar a Companys cada 15  d’octubre. Ells ens van voler fer creure que ja ho havíem assolit, i ara des de la reraguarda d’un faristol diran que dolent és Zapatero, però després a Madrid s’aniran a fer un cafè amb ell. Recordeu que fa dos dies era molt bo amb el seu tarannà tan obert.
 
I parlant de Companys, és una vergonya que cada 15 d’octubre s'hagi d’estar recordant que s’ha d’anul·lar el procés.
 
Bé, l’altra història és la multa sobre Acció Cultural del País Valencià pel que fa als repetidors de TV3 al País Valencià. Entenc la reivindicació dels catalans del sud  a causa de l’agressió cultural que és pateix més enllà de la  Sènia, però han d’entendre que TV3 margina constantment al País Valencià, fins i tot el Pellicer parla de Comunitat valenciana en lloc de País Valencià.

I si algú ha de pagar la multa,  ha de ser la Generalitat del Principat i no la societat civil que treballem dia a dia per a la reconstrucció i reunificació de tota la nació.

Ens repetim massa, i avacem molt poc. Tan poc que encara els que treballen a TV3, em refereixo als periodistes mediàtics diuen no que necessiten ningú que els salvi, que no necessiten salvadors de la patria. Aquests que ho diuen, no saben que per haver assolit les petites llibertats que tenim com ara una TV3 que parla català, on ells treballen I poden gaudir d’una vida confortable, va  morir molta gent i no volien salvar la pàtria amb les connotacions feixistes, sinó la autèntica llibertat, un país més just i més solidari, valors aquests que s’han esfumat del programa polític dels parits anoments d’aquerra.

Ja ni ha prou, necessitem marcar l’agenda política com hem fet aquests dies cremant imatges del rei. Això si que és un acte de desobedièincia i no el que veurem avui amb la reclamació dels papers. No és tracta de plorar més, es tracta de trencar amb Espanya i França ara i no el 2014.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.