No ens podem permetre el tancament de llibertat.com

L’esquerra independentista no es pot permetre el tancament del portal llibertat.com. En tot cas, el que cal es potenciar-lo i millorar-lo.

Podem estar d’acord que no hem sabut tot@ plegats apropar posicionaments i bastir un únic camí i que segur que en dos dies tampoc ho arribarem assolir, però ens calen eines com llibertat.com per adonar-nos que ens cal unir forces.

[@more@]

No cal defallir, i més quan els obstacles cada dia som més difícils de superar-los. El marc que se’ns presenta amb el trifàsic (tripartit) no és d’aquells que diguem massa esperançador per difondre els plantejaments de l’esquerra independentista, però això ens cal una eina com llibertat.com.

Tot i que hem guanyat un gran espai, encara ens queda molt camí per fer, perquè encara ens trobem a les basseroles. Penseu que l’any 1979, amb l’aprovació de l’Estatut, l’esquerra independentista no existia i ningú no donava ni un duro pels seus plantejaments. Els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans, Independentistes dels Països Catalans i Terra Lliure van donar el gran pas del quasi no res. Tot plegats quatre gats, però que van donar vida i esperança a la Lluita per la Independència.

Aquell camí marcat, que va costar morts i empresonaments, ara se l’han apropiat uns quants que deien que era un fruït juvenil per fer l’alta política parlamentària pactant amb aquells ens oprimeixen en nom de la independència.

No els hi podem deixar el camí lliure, ens cal eines com Llibertat.com per aturar-los i difondre els nous plantejaments de l’esquerra independentista.

Segur que cal fer moltes coses, segur que ens cal més compromís de tots i totes, segur que hem de fer-nos moltes autocrítiques. Segur que cal presentar-nos amb un altre tarannà, sense rebaixar plantejaments, però necessitem una eina com llibertat.com.

Hem de reforçar els plantejaments ideològics, hem d’estar preparats per saber rebatre el llenguatge dominant. Hem de saber vendre una imatge de lluita i combat moderna adequada al segle XXI. No pot ser que quan els mitjans convencionals parlin de l’esquerra independentista ens dibuixin sempre com els marginals tirats i estripadors.

Naturalment que som els marginals per l’ambient convencional, però ho som i ho hem de ser amb categoria.

Per això necessitem eines com llibertat.com

La unitat vindrà, no tinc cap dubta. Tardarà si, però conforme anem fent forat ens retrobarem tots i totes… Ara, si us plau, no tanqueu… us necessitem. Si necessiteu mans, podeu comptar amb les meves.

Penseu que tot està per fer i tot es possible. Fins i tot, la independència dels Països Catalans.

Com deia l’Antoni Messeguer, per guanyar cal anar-hi, anar-hi i anar-hi. I com dic: segur que guanyarem, només cal que ens ho proposem.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a No ens podem permetre el tancament de llibertat.com

 1. Entenc la posicio dels administradors del portal llibertat.com , però estic amb tu amb el fet de que els seus hauríem de colaborar en fer que això no succeeixi, encara que no tinguem la última paraula per decidir-ho.

  Salute!

 2. Snop diu:

  M’imagino que els que fan llibertat.com estan cansats i cremats perquè el que reflexa la seva web no és la realitat. Em refereixo a la unitat del moviment independentista. Suposo que la nostra llibertat o la unió de les organitzacions de l’EI tampoc depèn d’un portal d’internet, sinó més aviat del treball diari i de carrer. Jo aposto sense peròs per la unitat de l’independentisme revolucionari i anticapitalista.
  Independència i revolució socialista!

 3. nemo diu:

  No crec que la unitat depengui d’un portal, però si que el portal ajudava a debatre i posar en comú propostes i opinions de persones de l’EI, i d’aquest tipus d’espais no n’hem sobrats.

  Deixant a banda els debats esterils (que en la última epòca es van reduir) i les intoxicacions, crec que a llibertat.com hi ha hagut molts discusions sanes que han ajudat a que la gent més jove (i no tant jove) entrés en contacte amb el projecte polític de l’EI.

  Crec doncs que és una eina necessaria i que (amb alguns canvis) és útil i plenament vigent. Espero que hi hagi gent disposada a agafar el relleu.

Els comentaris estan tancats.