Per una moratòria urbanística

Després de veure el programa 30 minuts de diumenge passat i d’haver escoltar les paraules d’Oriol Nel·lo, secretari general de Planificació Territorial de la Generalitat, està clar que fins que s’aprovi el Pla territorial metropolità no s’ha de construir ni un habitatge més.

Si no sabem cap on volem créixer, no podem anar fent bolets de ciment enmig dels boscos i de terres de conreu.

No viatjo molt pel Maresme, però aquest estiu si que em vaig apropar i vaig quedar astorat de la bestiesa que estaven fent amb el territori. Més o menys com estan fent al Baix Llobregat, comarca que conec pro bé. No cal sortir de Barcelona per veure la destrossa que s’està fent en aquesta comarca, pugeu a Collserola i us adonareu de la quantitat de grues de construcció que hi ha pel litoral sud i això sense entrar a l’interior de la comarca on les urbanitzacions creixen a dojo.

[@more@]

Dins d’aquest afany constructor, tenim el pla Caufec que reflecteix el documental i on es veu que una de les claus per a construir habitatges és el finançament de l’Ajuntament. I em pregunto, no paguem prou impostos? Bé, com es diu molt bé al reportatge el pla Caufec no nomès és un atemptat al medi ambient, sinó que bloqueja una de les sortides dels santjustencs i trenca el model urbà barceloní.

El que em sobta de tot aquest afany constructor és que les alcaldies de la majoria d’aquests municipis estan governats sota l’etiqueta d’esquerres. Les mateixes persones que anys enrera, quan vivia el dictador s’havien mobilitzat en contra d’un creixement desmesurat. I són les mateixes que reprimeixen ara als moviments veïnals que s’estan generen per posar una mica de seny i evitar la destrucció de l’entorn.

Després també em sap greu que quan aquestes plataformes de veïns assoleixen alguna victòria, els governants del consistori s’apuntin el triomf, com ha passat a Sant Just Desvern. I és que si no arriba a ser per les mobilitzacions dels santjustencs, avui una part de Collserola seria terreny abonat per les constructores. Tot i així, la vall de Sant Just encara no està salvada.

Més o menys deia l’arquitecte Agapit Borràs al reportatge és molt greu que els ajuntaments no escoltin les veus d’aquelles persones que el han votat. Personalment afegeixo que aquest model de sistema de partits està tocant sostre

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Per una moratòria urbanística

  1. Per contrastar: La ciutat de Frankfurt, amb l’aeroport més gran d’Europa, ara ja ha arribat a tenir 650.000 habitants (siscents cinquanta mil).
    És propi de les ciutats del tercer món, tenir molts milions d’habitants.
    Francesc

Els comentaris estan tancats.