El temps juga en contra del país

Ho estem veient aquests dies amb els posicionaments que s’han tingut sobre el pregó de la Mercè a l’Ajuntament de Barcelona, l’espot de les seleccions catalanes, la Fira de Frankfurt… I cada cop que des d’una perspectiva nacional es reivindica la identitat ens consideren intolerants, com a persones carrinclones, poc obertes, de poca cultura i de conèixer el món. I cada vegada passa més.

Amb això no vull dir que la reivindicació nacional perdi terreny, sinó que cada cop ho té més difícil per a emergir i fer pedagogia. I és que el temps juga en contra nostra.

“Com més tardi Catalunya a ser un Estat, a viure com a Estat, a recobrar les atribucions, les potestats i la independència pròpies dels estats, més dificultats trobarà per viure com a tal, menys aptitud hi tindrà, menys preparada hi estarà, més qualitats de les necessàries per viure independent haurà perdut”. Josep Narcís Roca i Farreras (1830-1891)

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El temps juga en contra del país

  1. Xavier Mir diu:

    Benvolgut,

    et convido a afegir-te a la segona edició de la campanya “Jo també vull un estat propi” que es durà a terme entre el 8 i el 15 d’octubre, ambdós inclosos. Gràcies.
    Xavier Mir

Els comentaris estan tancats.