Ni pactes nacionals ni debats, plou sobre mullat fins l’1-N

Entre l’Albera i la Sènia, els partits de l’arc parlamentari no estan per pactes nacionals ni debats. Només volen conquerir més vots sigui com sigui per assolir el tros de pastís més gran que els permeti assegurar-se el lloc de treball millor remunerat durant els propers 4 anys. Permeteu-me que sigui tan simplista però ho penso així.

Potser la política en majúscules és molt complicada, fins i tot, massa, i segurament se m’escapen algunes coses. Tot i així, considero que ha d’haver un mínim de dignitat i una escala de valors que no es poden desvirtuar.

I precisament és això el que està en crisi, i ja no parlem ni d’EUA ni de la resta d’Europa, parlem de casa nostra, de la nostra nació.

[@more@]

Els polítics haurien de donar exemple perquè sense invertir ni un euro de la seva pròpia butxaca estan gestionant els patrimoni comú de tota la ciutadania. Per tant, haurien de mesurar les seves paraules i les seves accions, i no ser un producte de mercat. Però aquest no és el sistema que ells han anat configurant amb la complicitat dels mitjans de comunicació i certs generadors d’opinió, perquè saben que no tenen ningú que els faci ombra, i el seu modus operandi fa que les veus dissonants s’esvaeixin i no tinguin cap ressò.

En aquest marc, la dreta i l’esquerra ja no existeixen, només són paraules buides que s’utilitzin com a aparador i de reclam. I ja no parlem del país ni de la llengua, uns termes que estaran en boca de tothom a veure qui la diu més grossa. Mentrestant, tot seguirà igual o pitjor. I aquests dies fins el 1-N, plou sobre mullat.

Per qüestionar aquests esquemes només hi ha dues vies que torni a ressorgir un efecte Gran Via amb molta més convicció com les mobilitzacions del febrer passat o preparar-nos a reorganitzar la resistència activa amb nou rearmament de la concepció de la política en la seva globalitat que ens permeti avançar cap a l’autodeterminació

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Ni pactes nacionals ni debats, plou sobre mullat fins l’1-N

 1. cotlliure diu:

  No es presenten. Una candidatura no es pot improvisar de la nit al dia, sinó que és el fruit d’un treball de compromís. Si ara es fes una llista de la CUP’s, fariem el ridícul.
  La proposta és la de començar des d’ara mateix en formar un grupet que tingui com a objectiu la vertebració d’un ampli moviment arrelat per presentar-se l’any 2010. Sense aquest treball de formigueta previ, més val quedar-se a casa l’1N

 2. Favier diu:

  Si algú té ganes de treballar per l’autodeterminació dels Països Catalans que s’apunti a la Plataforma pel Dret de Decidir i l’arreli al seu territori.

  A nivell local i nacional, els d’esquerres ja anirem bastint també la unitat popular per ser més gent que vulgui avançar cap a la independència

  Salut

Els comentaris estan tancats.