Vertebrar l’espai independentista

Les queixes d'ERC contra CiU pels pactes amb Zapatero, que segons els republicans havien trencat el consens en la negociació de l'estatut d'autonomia,ara tenen ben poc sentit. L'argument d'ERC segons el qual CiU havia fet prevaler els interessos sectaris de partit per davant dels interessos de Catalunya, a hores d'ara ha perdut tot valor.

[@more@]Només cal observar quines han estat les raons d'ERC per a fer president de la Generalitat de Catalunya el líder d'una organització sucursalista orgànicament i espanyolista ideològicament. Tampoc no és seriosa l'excusa de prioritzar suposadament una política d'esquerra, per mitjà d'una aliança amb un grup com elPSC-PSOE, obsessionat en l'especulació urbanística i en l'obra pública, sense escrúpols ecologistes i sempre al servei dels grans empresaris.

Més ràpidament del que semblava, ERC s'ha situat al mateix nivell que CiU ensectarisme partidista i implicació en la conxorxa política dels sectors dominants. És evident que des d'aquest posicionament de rendició ideològica i política no es contribuirà gens a l'enfortiment de l'independentisme: ERC ens mostrarà, com abans ho feia CiU, les petites conquestes en algun camp polític concret, mentre la "gran política" la continuarà dominant el PSC-PSOE amb tot el suport de l'Estat i del poder de Madrid. Així, no és estrany que Puigcercós s'hagi afanyat a dir que ERC no plantejarà el debat sobre l'autodeterminació, ja que no és una prioritat per a la seva organització. Quan ho serà, doncs?

L'independentisme només podrà avançar treballant per crear un moviment polític alliberat de les maniobres d'aquest parlamentarisme de curta volada. Les persones que havien confiat en les estratègies d'ERC, ara s'emporten una greu decepció. L'Esquerra Independentista ja ho havia advertit. L'única cosa que ha sorprès realment és la velocitat meteòrica d'ERC per a situar-se en el mateix camí de CiU. Caldrà que l'independentisme de debò abandoni algunes inèrcies i caminem conjuntament cap aquest objectiu: la Independència.

17.11.06

El davantal de Llibertat.cat

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Vertebrar l’espai independentista

 1. bacus diu:

  el problema és Carod (i puigcercós) pq pensa que la ploma és més forta que el garrot i això al regne borbònic no és així…

  creu que amb la “democracia” i els canals administratius habituals si pot arribar i és impossible…

  el pitjor de tot és que si arribes a ser president abans de proclamar l’estat català li demanaria permis al que mani a espanya….

  No anem enlloc encara que ERC tingues majoria absoluta, li tremolaria la mà…..

 2. Favier diu:

  CiU no ha renunciat mai pas tant, però poc que aspirava mai tant.

  Ha renunciat en la justa proporció de les seves aspiracions de país.

 3. Favier diu:

  La CUP una manera clara de com vertebrar l’espai independentista…

  Salut

  PS:

  Felicitats a la gent de Berga. Aquest dissabte vinent a dos quarts de nou del vespre al Centre Cívic de Sant Roc (Badalona) organitzem un sopar amb els Verds i la CUP per mostrar que caminem junts…

 4. * Peix del Mar,va dir: no pots veure les meves llàgrimes …

Els comentaris estan tancats.