T’estàs fent vell Alfred Bosch

Els mitjans de comunicació van difondre el nom de la Idoia Mendizabal Múgica per haver estat detinguda com a presumpta militant de l’organització independentista basca ETA.

No la conec personalment, però la respecto, i fins i tot m’identifico amb ella. La Idoia segur que no és com les teves alumnes, però no vull entrar en el joc de les comparacions.

[@more@]

Ara bé, considero a la Idoia una persona plena de vida, pel sol fet de haver pres un compromís pel seu país en una societat on les ideologies resten al calaix a canvi de cotxes oficials.

Pensa, Alfred que a les persones com la Idoia no els hi agrada viure d’amagat lluny dels seus i passant calamitats. Si ho fan és perquè volen un país lliure i una societat més solidària. Que hi ha molts camins per fer-ho? Fins aquí podríem estar d’acord, però a Euskalherria hi ha un problema que encara està per resoldre.

Fins que això no és solucioni, veurem a moltes noies com la Idoia i la solució no és per la via policial, sinó política.

Alfred, parla del conflicte i dels seu orígens, del per què, i de la societat basca i t’adonaràs com aquest poble ha donat i dóna persones com la Idoia. I si us plau, no et quedis només amb l’anècdota fàcil.

(en relació a l’article d’Alfred Bosch, No entenc què et porta a les armes. 08.10.05 Avui). Comentari adreçat a la Bústia de l’Avui el 17.10.05

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.