“El Periódico de Catalunya” ens governa

Els seus editorial s’han de llegir amb molta cura, ja que són missatges directes o subliminals. Són escrits dignes d’una tesi doctoral. Si feu el seguiment, us adonareu que moltes de les decisions importants que es prenen a la plaça de Sant Jaume havien estat publicades anteriorment.

Aquest estiu, un editorial ja ens va avisar que en Pasqual Maragall no s’havia de presentar a la reelecció. Pel que sembla, aquesta premonició va pel camí encertat.

Però repassem els darrers i ens adonarem per on van els trets.

[@more@]

L’editorial del 9 d’octubre es titula Majoria per l’Estatut. Fa referència a les enquestes que havien realitzat sobre el suport o no al text aprovat al Parlament, per el que és curiós el comentari s’acaba aquesta sentència, “aquests resultats, doncs, no reforcen ni ela arguments dels que abominen de l’Estatut ni dels que exigeixen que no se’n toqui ni una coma”. Ens prepara el camí per qualsesvol eventualitat.

L’editorial del 12 d’octubre es titula La definició de Catalunya i argumenta que la polseguera que aixecat el tema nació desvirtua el debat i contingut del text estatutari.

I acaba, “Perquè ho expliciti o no l’Estatut, Catalunya és efectivament una nació dins d’Espanya”. És perquè algunes de les fórmules d’en Zapatero prosperí, i que ningú es trenqui les vestidures. Sense comentaris.

I el del dia 18 d0ctubre, té la seva curiositat. Titula, Un error polític il·lògic. Fa referència a l’estirabot d’en Maragall i li demana que calma. I que sobretot, que no s’enfronti al seu propi partit ni als altres dos que formen govern. Ja hem constatat en primerà mà, que el President ha seguit els consells de l’editorial. Ara bé, el text del diari dues coses a tenir en compte:

La primera, que els socialistes no han paït el text estatutari aprovat al Parlament, ja que no els entusiasma. I la segona que, el President ha de contentar a la vegada els dos sectors d’ERC, remarcant que no es deixi de ximpleries.

Arribats a aquest punt i veiem com aquest diari i les coses de palau, em pregunto pel que fa aquest darrer editorial, a quins sectors d’ERC fa referència. És que els republicans estan dividits? Si ho diu El Periódico és que alguna cosa hi ha

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a “El Periódico de Catalunya” ens governa

  1. jaume diu:

    Doncs si que estem a la figuera: a ERC hi ha dos sectors clarament diferenciats. Per un cantó el sector de Puigcercós, que porta tota una dècada conspirant per a ser el líder d’Esquerra. De l’altra, tota la resta, que abans aglutinava Àngel Colom i que després de marxar ell l’ha passat a aglutinar en Carod, a falta d’algú millor.

Els comentaris estan tancats.