Pilar Rahola, només una mica de coherència

Després de les teves passejades per les televisions espanyoles i el teu periodisme agressiu i provocador a TV3, això sí defensant sempre als interessos de l’actual govern del Principat, m’ha sobtat molt el teu article del passat 24 de novembre a l’AVUI, titulat “La Catalunya mesella”.

M’ha sobtat, perquè donés uns elements de reflexió sobre el país poc habituals en la teva trajectòria mediàtica en el camp televisiu. Ja m’agradaria que el teu comportament a la petita pantalla, en els darrers anys, fos semblant al contingut de l’article esmentat. Segur que tindries més credibilitat.

[@more@]

M’ha agradat que parlessis, en aquest escrit, de Solitud i que et preguntis “com és que el seu centenari no ha estat una autèntica qüestió nacional, sinó matèria gairebé clandestina d’experts?”.

I ara et pregunto, què has fet més enllà d’aquest article?

L’article el trobo perfecte, però pensa que has tingut els canals al teu abast per denunciar-ho públicament d’ençà el mes de gener i ara ja estem a desembre. Potser era més mediàtic encarar-se amb el joves de Berga, desautoritzar a la CAL pel mapa del país al Camp del Barça, parlar de la filla del borbó o defensar al Montilla. Considero que s’ha de ser més coherent.

Vosaltres, tots aquells que teniu l’oportunitat de generar opinió teniu el deure de despertar les consciències mig adormides i de pressionar als polítics perquè hagi un respecte pel país per deixar de ser un poble mesell.

No es tracta que ens mirem el melic, sinó de conèixer el nostre país, la nostra gent i saber difondre tot allò que és patrimoni cultural de la nació. I vosaltres ho podeu fer.

Com dius molt bé Pilar Rahola, la Caterina Albert va trencar esquemes i potser en Jordi Bilbeny també ho estigui fent argumentant la catalanitat de Cristòfol Colom, però això restarà en l’oblit, si ens quedem només amb un articlet a l’AVUI. Cal anar més enllà i vosaltres ho torno a repetir teniu el deure d’anar-hi.

Ara bé, coherència si us plau. No és pot parlar de la Catalunya mesella, si després la vostre cosmovisió de país se situa més enllà de Fraga. I és que la coherència va acompanyada de credibilitat del discurs.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.