Manca de sensibilitat en el món periodístic, el sud no existeix

El tractament de la informació sobre la mort de dos nois atropellats durant la cursa del Rally Dakar trobo que ha estat molt desafortunada. Considero que s’ha donat molta més importància al triomfadors de les etapes on han ocorreguts aquests fets que a les víctimes.

Si la cursa s’hagués desenvolupat en algun indret del món occidental i les morts haguessin estat dos noies europeus o nordamericans, segur que el tractament informatiu de la notícia hagués estat un altra. I d’altra banda, molta persones, entre elles professionals de la informació haguessin posat el crit al cel i criticarien aquests tipus d’esdeveniments esportius, però la cursa es feia al continent africà. Allà tot s’hi val.

La perduda de vides humanes no s’han de valorar pel seva classe social ni per la seva ètnia, per tant en un esdeveniment d’aquests tipus que mobilitza a molts sectors de l’economia i classe benestants, la mort d’una persona, qualsevol, hauria de qüestionar la continuitat del Rally Dakar. Uns mitjans de comunicació compromesos amb la societat haurien de ser els primers en denunciar el Rally, més enllà de la pura informació dels fets.

[@more@]

Si no ho fan els mitjans per generar consciència en aquesta direcció, els catalans no hauríem de participar en les curses d’aquest caire on no es respecta els països africans ni molt menys els seus habitants

Tot i lamentant les morts, el director de la cursa, Thierry Lavigne, encara s’atreveix a dir "Malauradament és un risc que entra dins del possible en aquest tipus de proves"

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Manca de sensibilitat en el món periodístic, el sud no existeix

  1. júlia diu:

    Estic d’acord amb tu, es dóna molta més importància, per exemple, als accidents dels pilots i coses així, si el rally el fessin pels carrers de Barcelona i passés això… El que passa és que la gent d’allà, i fa molt ben fet, també en treu alguna cosa, del rally (un dia es queixava un pilot dels preus de l’aigua, jo encara els faria pagar més, a preu d’or). Tot plegat és una mena de carnaval desagradable, per a mi, aquest esdeveniment tan valorat per segons quins mitjans i segons quines persones.

  2. el Rally és un espectacle deplorable que, per desgràcia, dóna molts diners. Diners que representa que valen mil vegades més que la vida de dos nens africans. Quina ràbia

Els comentaris estan tancats.