En qüestió de números, som una minoria?

No és una qüestió de pessimisme, és una qüestió real, que cal tenir en compte alhora de mirar com està el país. I ho hem de tenir en compte alhora de projectar qualsevol campanya per evitar frustracions

Si comptem les persones que es manifestem a la xarxa, els manifestants que van a la mani de l l’11 i els que aniran el 18, no deixem de ser una minoria. I és que aquest matí he fet números, pel que fa a les darreres eleccions autonòmiques i he constatat el que ja m’havia imaginat. I segur que no dic res de nou.

Que hi ha un rebuig generalitzat, amb diferents matisos, contra l’estatutet, en contra dels partits, en contra de CiU, en contra d’ERC, en contra del PSC, això és nota, però tampoc no ens fem grans il·lusions. Els ciutadans del Principat no som únicament els que diem alguna cosa a la xarxa o ens manifestem pels carrers… Si pareu orella pels bars de les facultats i de l’àrea metropolitana us podeu trobar amb moltes sorpreses.

[@more@]

I dic tot això, perquè el que compte més que un estat generalitzat en l’ambient és el que alhora de veritat les persones fan quan arriben a unes eleccions. Els que voten habitualment socialista voten socialista o algunes vegades pp, els que voten CiU voten CiU o ERC.

Que cal fer, l´únic camí per trencar aquesta inèrcia és la d’autoorganitzar-nos, i ara és un bon moment d’acumulació de forces per obrir un procés d’alliberament nacional. No és pot anar gaire per lliure, cal aglutinar-se en aquelles plataformes de caire rupturista i anar fent una taca d’oli, tenint en compte que ho tenim tot en contra, principalment els mitjans de comunicació.

Malgrat tot el que he dit, no estic desanimat, tot al contrari. Els que estem convençuts, com jo, anirem endavant amb molta imaginació cercant les complicitats que necessitem per tombar obstacles i accelerar el procés d’alliberament. Hem de passar d’un estadi sociològic a un estadi militant.

En aquest moment hi dues campanyes a realitzar, la de les concentracions davant dels Ajuntaments i la del vot nul. Dues iniciatives a les que ens hem de sumar, llegiu implicar-nos.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a En qüestió de números, som una minoria?

  1. JosepArnau diu:

    No som pas pocs, simplement ells criden mes.
    Sempre cal seguir endavant.

Els comentaris estan tancats.