Espanyolització dels mitjans de comunicació

Des d’aquestes pàgines ho he anat denunciant en repetides ocasions i m’estranya que en Terricabras s’escandalitzi per l’espanyolització de TV3 durant i després de tripartit.

Què esperaves que un govern supeditat a Madrid solucionés aquesta situació? De què t’exclames si estaves a favor de l’Estatut aprovat el 30 de setembre pel Parlament?

L’aposta estratègica que defensaves no anava enlloc, tot al contrari ha estat una perduda de temps i ha servit per deixar el país en mans del PSOE.

L’espanyolització no se situa només a TV3, sinó també a l’AVUI i a altres mitjans que es diuen catalans i escriuen en espanyol. Només cal veure la secció de política, allà hi cap tot el que es genera a Espanya i Catalunya, i ja no dic Països Catalans, per què això ha estat esborrat de la ment dels empresaris periodístics i també d’una gran part de col·legues.

Ho sento i em dol, però la mà d’ERC fora d’algunes subvencions que s’havien de donar per compromís al país, no s’ha vis en lloc. Em dol criticar i criticar a una formació que porta l’etiqueta independentista i a en Terricabras, però és no s’ha sabut estar a l’alçada.

[@more@]

Programes radiofònics que fan país deixaran d’emetre. Mireu, ara se’ls ha donat via lliure per carregar-se fins i tot el poc que queda i que anava fent la seva feina pedagògica. M’arriben veus que un programa de la primera hora de la tarda d’una emissora radiofònica de la Corporació deixarà d’emetre per donar pas a una tertúlia política dirigida segurament per algun periodista proper als socialistes. Això és el que s’ha fet, deixar-los el camí lliure per a l’espanyolització.

Reforçament el marc autonòmic i posicionament polític. D’altra banda, El Periódico de Catalunya es prepara per afrontar la propera campanya electoral i el desenvolupament del nou estatut, amb tot una sèrie de canvis amb l’objectiu de mostrar-se una miqueta més catalans dins del seu “cosmopolitisme”, però que no deixa de ser espanyola. Una manera de presentar Montilla en societat.

L’AVUI també es prepara amb l’objectiu de donar suport a Convergència i Unió

Morbositat a l’Àgora. És ridícul que una Televisió pública doni tanta canxa a tots aquells que estan barran el pas al procés de diàleg al País Basc. Sembla que a TV3 li agrada més la morbositat i el periodisme ben fet. No entenc com podem estar pagant a persones com la Pilar Rahola, però ara ja m’ho qüestiono de molta gent que treballa a Corporació.

De veritat, que es per agafar i fer boicot a tot una sèries de programes com l’Àgora i el dels Matins de TV3.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.