El Parlament és un pati de col·legi

Eva Piquer va reflectir molt bé en el suplement de cultura de l’Avui del passat 19 de juliol, la darrera polèmica de la Fira de Frankfurt al Parlament, tot i que jo no hagués plantejat la disjuntiva Parlament/Col·legi, sinó que hagués definit el Parlament com un col·legi de nens i nenes molt mediocres que no necessiten millorar per què ja no donen més si.

Plantejar-se la qüestió sobre qui representa la literatura catalana, ja t’ho diu tot, però haver-ho de defensar amb un moció parlamentària, és de criatures i no defensar-ho a capa i espasa, és per tancar la paradeta i ja s’ho faran, per què com va escriure Isabel-Clara Simó, amb amics com aquests no necessitem enemics.

Si Esquerra no garanteix la defensa de la literatura catalana, quina credibilitat té o pot tenir?

I és que hi ha un munt de coses, tantes que he perdut la llista, però penso que la societat civil catalana hauria de castigar més a tots aquests polítiques que fugen alhora de defensar els interessos del conjunt de la nació catalana.

Com deia Iceta aquest migdia al Telenotícies, fent referència als atacs d’Artur Mas pels problemes PSC-Iniciativa, la qüestió és quin model de país volem. El PSC i Inciativa i PP ho tenen molt clar, però CiU i Esquerra encara no ho saben, però ens volen vendre la moto.

Desitjo que el tema de Fira de Frankfurt no s’hagi tancat, perquè a hores d’ara ho tenim massa pelut.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El Parlament és un pati de col·legi

 1. ruc diu:

  1 país, 1 llengua oficial 1 bandera.

  Que exposin ells quin tipus de país volen, però a part del PP tots els altres segeuixen amb la idea de 2 llengües oficials, que és la Castellana i la Catalana per complementar.

  He estat viatjan per europa aquest últims dies i a holana con entro a un bar s’hem adreçant en dutch, a paris/luxemburg amb francés.

  Només entrar per la porta catalana (junquera) veig la poblicitat en castellà, els etiquetatges en castellà i el treballador que em cobra en castellà.
  La unica cosa que he vist en català són els noms dels pobles, tota la resta és en castellà i en alguns cops bilingüe amb català…

  Així no anem enlloc, es tenen que decidir per 1 de oficial.
  Vull viure plenament amb la meva llengua al meu país estic fart de que ens inflit el cap amb idees que a la pràctica no es volen aplicar….

  O volem ser un estat-nació o una provincia de españa. Però això de la nacio de nacions o que el bilinguisme (a la catalana) ja no cola ni pel més incredul.
  O som catalans o españols però les 2 coses no son viables……..

Els comentaris estan tancats.