TV3 no és la meva (5). S’ha perdut el Nord

Com cap partit de l’arc parlamentari del Principat no té un projecte de país, no s’ha alçat cap del seus actors principals en contra de la programació de TV3 d’aquest estiu. Estan més interessats en ocupar espais al Telenotícies per acusar-se i rebatre declaracions que proposar línies de treball dirigides a la construcció nacional des de totes les vessants.

Mentrestant, el programa “Cantamania” es passeja per l’anomenada Comunitat Autònoma Catalana espanyolitzant i fent mal bé la nostra llengua.

És trist veure com encara a molt indrets del país es ven el brau i la pandereta com a símbols representatius i és encara és molt més trist que des de la televisió pública es faci servir el brau com a premi a la cançó en espanyol.

No dic que l’afer del Prat o el de la immigració sigui important, però el de llengua, la cultura i difusió comunicativa des dels mitjans públics també és molt important. Però sembla que quedi relegat a un segon terme, per tots aquests polítics tenen mentalitat espanyola i el seu horitzó no és Catalunya ni molt menys el conjunt de la nació.

[@more@]

I és que si tinguessin projecte de país de l’aeroport del Prat i de la immigració parlarien amb una altra terminologia que no fóssim només de les competències.

I tornant a TV3, la televisió faria un gran favor en catalanitzar al país en catalanitzar moltes cançons d’aquestes que anomenem d’estiu, deixant de banda naturalment temes com els pajaritos o viva… o a por ellos . D’aquesta manera es podrien catalanitzar moltes festes majors del pobles catalans, ja que és una vergonya escoltar el repertori de certes orquestres per indrets de la Cerdanya o el Berguedà i ja no diguem a l’Alt o Baix Empordà.

I la llengua, mentre el Buenafuente s’esforça en parlar bé l’espanyol a casa nostra juga amb els barbarismes per fer més gràcia, devaluant la nostra parla com si fos part d’una cultura de segona divisió. Tot això es fa amb el vist-i-plau de la classe política, aquella que juga a les eleccions com si jugués un partit de futbol o participés en una cursa de Fòrmula I, per cert ja parlarem d’aquesta qüestió.

Cada dia me n’adono que hi ha molta feina a fer

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.